Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ανεργία και Χαρά!

Σε εποχές που κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι με τα οικονομικά του ελληνικού κράτους, υπάρχουν ηλικιακές ομάδες που πλήττονται όσο κανείς άλλος από την ελληνική χρεωκοπία. Είναι δεδομένο ότι πρώτη στη λίστα είναι η ηλικιακή μας ομάδα, οι νέοι φοιτητές ή εργαζόμενοι, το μόνιμο θύμα εκμετάλλευσης των εργοδοτών.

Πόσοι από εμάς δεν δουλέψαμε χωρίς ένσημα ή χωρίς μεροκάματο με την ελπίδα στη συνέχεια να πληρωθούμε; Ελάχιστες επιχειρήσεις σέβονται τα εργασιακά δικαιώματα των φοιτητών, την ώρα που η πολιτεία αδιαφορεί για την οικονομική κατάσταση των νέων ανθρώπων. Έτσι, βρίσκονται στην ίδια μοίρα εργαζόμενοι και μη εργαζόμενοι φοιτητές. Βέβαια ποιο εύκολο είναι να βρεις μη εργαζόμενο πλέον, αφού οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη.

Τα νέα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα δεν είχαν καμία πρόβλεψη για την ανάπτυξη της οικονομίας. Φυσικά, απουσιάζει πλήρως και η πρόβλεψη για τη νεανική επιχειρηματικότητα και εργασία. Έτσι σχεδόν όλοι οι φοιτητές προσβλέπουν σε μια καριέρα στο εξωτερικό!!

Μέτρα όπως δημιουργία γραφείων εργασίας μέσα στις σχολές όπου οι επιχειρήσεις θα βρίσκουν νέους εργαζομένους μέσω επιδότησης εργασίας και διευκόλυνση των εργαζόμενων φοιτητών με παράταση του κύκλου σπουδών τους δεν θα ήταν δύσκολο να εφαρμοστούν.

Δεν περιμένουμε από τους συνδικαλιστές της Μυκόνου να ενδιαφερθούν για κάτι παραπάνω από το νέο dvd της Τζούλιας, ούτε από τις αριστερές παρατάξεις που δεν προτείνουν τίποτα αλλά καταστρέφουν. Περιμένουμε από τον ανεξάρτητο Έλληνα Φοιτητή να αντιδράσει δημιουργικά σε μια περίοδο που όλα αλλάζουν προς το χειρότερο. Η δύναμη ανάπτυξης κι ανόδου είμαστε ΕΜΕΙΣ!

Φ.Ο.Σ. – η επιλογή των Ελλήνων Φοιτητών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου